"Sustainable development is development that meets present needs without compromising the ability of future generations to meet their own needs."

Bruntlandrapporten, 1987

Sponsorskap erbjuds följande mervärden:

 • Jag listar alla sponsorer med logotyp, beskrivning av er verksamhet och länk till er hemsida
 • Exponering av era dekaler/logotyper som jag fäster på kläder och kajak
 • Möjlighet att få med ert varumärke i tidningar och intervjuer
 • Era produkter/loggor kommer synas i bilder och reportage, föreläsningar, bok och dokumentär
 • Produktutvärdering av era produkter under relistiska tuffa förhållanden med feedback på vad som kan förbättras
 • Stärka ert varumärke gentemot miljöfrågor och en hållbar utveckling
 • Tillgång till mig och det material jag sammanställer till er under äventyrets gång att fritt använda i er egen marknadsföring
 • Kontinuerliga rapporter om äventyrets framskridande som ni fritt kan använda i er egen marknadsföring
 • Olika tema föreläsningar med inriktning på inspiration, målfokusering, projektledning samt miljö som jag kan hålla på era interna och externa event
 • Uppvisning av era produkter på kurser, mässor och andra event jag deltar i
 • Anordnar gärna guidade havskajakturer på event eller för olika grupper inom ert företag eller era kunder


Säkerligen finns det andra former av värden och samarbeten som lättast diskuteras fram för varje enskilt sponsorskap.

 •  

 

 

Alla sponsorer får tillgång till bildarkivet att fritt använda i sin egen marknadsföring .

Kajaktiv

Kajaktiv - Huvudsponsor
Kajaktiv går in som första huvudsponsor i äventyrsprojektet och bidrar med all kajakutrustning från välkända varumärken såsom Robson och Hiko. Dessutom bidrar de med sin storsäljande Kajakmodell Prijon MARLIN som är konstruerad i den nya materialet PRILITE. Nästan lika stryktålig som plast, nästan lika lätt som kolfiber och finish och styvhet som en glasfiber. Dessutom går den att laga vid skador som en glasfiberkajak. Sist men inte minst är den gjord i miljövänligt återvinningsbart material.

onecornerfilm

One Corner Film - Huvudsponsor
One Corner Film är ett filmproduktionsbolag som kommer hjälpa mig att filma, redigera samt producera den videodokumentär som är planerad efter avslutat äventyr.

Kajakrapporten - Om att paddla kajak, paddling i Bohusläns skärgård … med lite utflykter till annat havsrelaterat på fliken Blogg.

Kajakrapporten - Huvudsponsor
Kajakrapporten hjälper till med marknadsföring, presskontakter och uppföljning av äventyret. Kajakrapporten är en webbplats och blogg för inbitna paddlare och för dig som gillar att paddla. Liksom för dig som är nyfiken på paddling och havskajaker, och vill prova på eller lära mer.
Kajakrapporten drivs av Anette Bargel.

outnorth

Outnorth
Outnorth bidrar med produkter ur sitt gedigna sortiment. Outnorth är en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor. Outnorth strävar efter att leverera "the best of Scandinavian Outdoor" till kunder över hela världen. Vi har anor tillbaks så långt som till 1926 men namnet Outnorth lanserades så sent som i maj 2012, då Outnet och GetOut gick samman och bildade Outnorth.

Brunton
Brunton bidrar med solpaneler, batteripack samt vindmätare. In 1894, D.W. Brunton created the Pocket Transit: a compact, precision compass that freed outdoorsmen from the bulky equipment of the time, and set the course we still follow: never accept, never settle. Our home and headquarters in Riverton, Wyoming, at the foot of the Wind River range, is both inspiration and proving ground for products created to that creed, made for those who overcome and achieve. The drive to excel changed everything back in 1894; it matters more today.

Primus
Primus bidrar med kök samt tillbehör. Sedan starten, för mer än hundra år sedan, har Primus varit ett begrepp för att koka, värma och lysa. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953. Runt om i världen använder varje dag miljontals människor våra kök och lyktor. Oavsett om du behöver laga mat på Nordpolen eller i trädgården kan du lita på att Primus fungerar.

Ibas
Ibas räddade alla mina bilder tagna på äventyret kostnadsfritt från min vattenskadade iphone. Nordens ledande tjänsteleverantör av dataräddning, dataradering och computer forensics, är ett helägt dotterbolag till amerikanska Kroll Ontrack. Företaget är internationellt erkänt för sin expertis inom dataräddning. I företagsgruppen Kroll Ontrack, har Ibas ansvaret för Norden och Holland. Huvudkontoret ligger i Kongsvinger, Norge. Dataräddning från Ibas är en optimal lösning med minimala risker vid förlust av data. Våra specialister använder egenutvecklad program- och maskinvara för att hantera alla kommersiella operativsystem och datalagringsmedia. Vårt kundspektrum omfattar privatkunder, små och stora företag samt myndigheter och militär.

Miekofishing

Miekofishing
Miekofishing bidrar med diverse havsfiskeutrustning som krävs för att överleva längs med hela den Norska atlantkusten. Mieko Fishing har bland många kända varumärken även det egna varumärket Mieko. Mieko erbjuder kvalitativa produkter till rätt pris. Produkterna anpassas till den nordiska marknaden och tillverkas direkt för Mieko Fishing. Samtliga produkter testas och testfiskas självklart noggrant innan de tas in i sortimentet. Mieko Fishing vill genom sitt koncept och engagemang, bli en av de ledande aktörerna på den nordiska sportfiskemarknaden. Företaget har butik i Luleå på Banvägen 14 samt e-handelsplatsen www.miekofishing.se

Hestra

HESTRA
Hestra bidrar med sina grymma handskar. Jag har alltid med förkärlek valt Hestras handskar och det passar därför som handen i handsken att de ställer upp som produktsponsor. HESTRA är ett av de ledande internationella handskmärkena inom skidåkning, friluftsliv och fritid. Det finns också Hestrahandskar för yrkesbruk, såsom byggnadsarbete. Design och produktutveckling görs i samarbete med några av världens bästa skidåkare och professionella äventyrare..

SARinfo

SARinfo
SARinfo bidrar med lån av satelittelefon (Inmarsat) och med diverse friluftsutrustning ur deras egen webbutik. SARInfo Sweden har sin bas i Vallentuna men bedriver verksamhet runt om i Sverige samt några platser i övriga Europa. Vår ambition är att sprida kunskap om friluftssäkerhet och skapa förutsättningar för ett säkert friluftsliv. Är Du intresserad av nödsändare för profesionell använding, friluftsliv, jakt och båtliv, kontakta oss! I vår webshop hittar du produkter som står för kvalité och funktion. Vi arrangerar kurser samt föredrag på ämnen som friluftssäkerhet och visuell spårning. Har Du speciella önskemål inom vår verksamhet så kan vi skräddarsy en kurs eller arrangemang.

Sigtuna Sport och Uteliv

Sigtuna Sport Uteliv
Sigtuna Sport Uteliv bidrar med diverse produkter ur sin fina lilla servicemindade butik. Vi på Sigtuna Sport Uteliv vill hjälpa dig att hitta inspiration till ett aktivt och hälsosamt liv. Hos oss hittar du noga utvalda produkter inom sport och fritid med den funktion och kvalitet som vi anser är den bästa på marknaden. Med vår långa erfarenhet inom ett antal olika sporter och en aktiv fritid kan vi hjälpa dig välja utrustning som passar för just dina förutsättningar. Vi värdesätter god och personlig service och strävar efter att varje kontakt med oss skall kännas professionell och genuin. Butiken är belägen i centrala Sigtuna, ett stenkast från Mälaren.

Ullmax

Ullmax
Ullmax bidrar med underställ, mössor och strumpor i merinoull, underkläder i microfiber samt värmande mellanlager i Ullfrotté. Sedan 2001 har Ullmax varit en del av Nordens föreningsliv. Ullmax är idag den självklara samarbetspartnern för föreningar, lag och grupper som vill få en extra intäkt till sin verksamhet. Vi levererar funktionskläder av hög kvalitet som på ett lätt och smidigt sätt säljs via föreningslivet. Vi samarbetar idag med över 1800 föreningar i Norden, som vittnar om vårt unika och smarta koncept där logistik och enkelhet är i fokus.

Seatosummit

Seatosummit
Seatosummit bidrar med deras utmärkta drybags. I mitten av 1980-talet startade svenska Skyllermarks tillverkningen av vad som skulle komma att bli ett av Sveriges ledande varumärken för långfärdsskridskor. Samtidigt på andra sidan jordklotet började en grupp australiensiska äventyrare att lägga grunden för det sortiment av genomtänkta friluftstillbehör som lanserades under varumärket Sea to Summit. Genialiska, välgjorda och överkomliga friluftsprylar som rönt framgång världen över. Sedan 1998 ägs, tillverkas och marknadsförs Skyllermarks långfärdsskridskor av Devex Propart ABs dotterbolag Skridskobolaget Devex AB. Bolaget marknadsför och distribuerar sedan 2005 även Sea to Summits produkter i Sverige och Finland. Sea to Summits produkter lagerhålls och levereras till butik av Logpart AB i Västervik.

Adisgladis

Adisgladis
Adisgladis bidrar med produkter ur sitt off-grid sortiment. Adisgladis är en liten butik på Wollmar Yxkullsgatan 8 i sthml som specialicerat sig på ekologiska, organiska smarta produkter som lämnar små miljöavtryck efter sig. Deras webbutik har ett stort och intressant sortiment med lite av det mesta.

Gunnar Olssons foto

Gunnar Olssons foto
Gunnar Olssons foto bidrar med en kikare, Magni-Pro 8x32 DCF, en smidig, robust, lätt och helt vattentät modell som kommer underlätta att hitta sill och makrill stimmen. De bidrar även med en Sony Nex-7 för att hjälpa till med dokumenteringen av äventyret. Gunnar Olssons Foto är landets största butik för kikare och tubkikare. Med mer än 300 modeller på lager, finns en kikare för alla prisklasser och för alla ändamål. Butiken har även ett stort sortiment av kameror och fototillbehör.

Suunto

Suunto
Suunto skrev att det både är ärofyllt/prestigefyllt att vara med som partner för mitt äventyr vilket gjorde mig riktigt glad. De bidrar med en Elementum Ventus klocka som kommer bli till stor hjälp att förutspå kommande väder. Idag är Suunto är ledande inom design och tillverkning av sportinstrument för träning, dykning, bergsbestigning, vandring, skidåkning, segling och golf. Suuntos sportinstrument har prisbelönats för sin design, precision och pålitlighet. Med hjälp av de snygga och funktionella klockorna och sportdatorerna kan idrottare på alla nivåer analysera och förbättra sina resultat. Suuntos huvudkontor ligger i Vanda i Finland och har mer än 500 anställda runt om i världen. Suuntos produkter säljs i över 100 länder.

Haglöfs

Haglöfs
Haglöfs bidrar med produkter ur deras gedigna sortiment. Grunden för Haglöfs verksamhet är att erbjuda produkter till människor som investerar i ett aktivt uteliv. Företagets erbjudande kännetecknas av världsledande kvalitet, passform och funktionalitet – Outstanding Outdoor Equipment. Genom tydliga mål och strategier, strukturer och arbetssätt skapas samtidigt värden för Haglöfs ägare och övriga intressenter.

Trueheading

Trueheading
Trueheading bidrar med elektroniska sjökort över hela norska och svenska kusten via deras app Seapilot, dessutom en bärbar vhf-radio samt en plb (nödsändare). True Heading AB har många års erfarenhet inom AIS och telematiktjänster. Vårt omfattande nätverk av AIS resurser ger ett litet företag bredden av ett stort. Vi har kapacitet för att uppnå komplicerade mål på ett flexibelt och kundanpassat sätt samtidigt som vi erbjuder låga kostnader och snabba resultat inom AIS området. Vi erbjuder totallösningar för AIS till våra partner och kunder på hela utbudet av våra tjänster som är av högsta kvalitet. Sedan 2011 har vi även ett dotterbolag i Holland och 2011 startades även Seapilot AB som blivit en av sveriges mest uppskattade navigationsprogram men som innehåller så mycket mer inom ramen för det vi kallar Social Boating där AIS är en viktig del.

Krossekonomi

Krossekonomi
AB Krossekonomi har i över 50 år utfört entrepenadkrossning med moderna mobila och stationära krossverk. Maskinparken består av 7 stationära krossanläggningar och 18 mobila krossar. Med dessa jobbar idag 25 st anställda inom företaget. Vi strävar alltid efter att ligga långt fram när det gäller kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Krossekonomi är sedan 2006 certifierade inom dessa områden, genom BMG Trada certifiering. Nu är det dags för etablering i Norge.

SöderbergPartners

Söderberg & Partners
Min första sponsor som bidrar med likvida medel till projektet. och det behövs verkligen till alla kringkostnader runtomkring. Dock kommer jag inte ta med några när äventyret väl startar. Söderberg & Partners startades 2004 med visionen om att utveckla och förnya bank- och försäkringsbranschen. Söderberg & Partners är idag Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter och erbjuder skräddarsydd och kvalificerad rådgivning utifrån varje kunds unika behov. För att kunna göra det har vi byggt upp Sveriges största fristående analysavdelning som dagligen utvärderar finansmarknadens leverantörer och produkter.

Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet
I min ledarroll i Friluftsfrämjandet och att jag i deras regi gått mycket kvalitativa kajakutbildningar känns det bra med det stöd jag nu erhåller från dem. Friluftsfrämjandet bidrar med produkter ur deras eget sortiment som de säljer från sin webbutik. Friluftsfrämjandet arbetar för allas möjlighet till ett aktivt friluftsliv
Ett medlemskap i Friluftsfrämjandet stödjer vårt arbete för allas rätt till ett aktivt friluftsliv oavsett om det avnjuts i organiserad form eller på egen hand. Genom vårt arbete bidrar vi till ökad livsglädje, hälsa och en mer hållbar utveckling.

EcoActive

EcoActive
EcoActive bidrar med miljövänliga skalkläder. Extra roligt med ett företag som tagit steget fullt ut och bara säljer miljövänliga kläder. Vi som konsumenter har valet och kraften att ändra marknaden till ett mer miljövänligt fokus. Deras slogan "För medvetna äventyrare" tycker jag säger en hel del om företaget och deras bidrag till en bättre morgondag och en hållbar framtid.

Clearlife

Clearlife
Clearlife bidrar med naturliga kost och proteintillskott för att hjälpa mig att bygga upp min fysik. Alla deras kosttillskott är dessutom ekologiska för att säkerställa att inga kemiska ämnen sprids i miljön eller hamnar i produkterna. ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa näringsprodukter,naturlig/ekologisk hudvård och hårvård, intressanta böcker, avslappningsmusik, guidade meditationer, vackra smycken, träningsredskap, ekologiska kläder och annat som bidrar till livskvalitet och avslappning.

form

form i Knivsta
form i Knivsta sponsrar hela mitt träningskoncept inför mitt äventyrsprojekt. Förutom obegränsad tillgång till deras högkvalitativa och moderna träningslokaler, deltagande i gruppträningar samt tillgång till personlig tränare, rådgivning gällande träningsupplägg, kostråd, näringslära och naprapatiska behandlingar vid eventuella skador, dessutom kommer Nikola Tramontana hjälpa till med uppföljning och tester av min personliga hälsostatus under äventyrets genomförandefas.

Float Unserwear

Float Underwear
Det osannolika är faktiskt sant! Den nya tidens flytkläder! THERMOTIC Flytunderställ har hög flytkraft och är mycket varma, smidiga och otroligt lätta. För alla som vistas på eller invid öppet eller fruset vatten. Plaggen har mycket effektiva andningsegenskaper. Dvs att kondens och fukt går ut i ytterplagget. Flytunderställen fungerar utmärkt som varma thermounderkläder i alla sammanhang. Användaren väljer själv vilka ytterkläder man vill ha utanpå beroende på aktivitet - exempelvis långfärdsskridskor, snöskoter, sportfiske, garnfiske, kanot, båt, segling, under torrdräkter och vadarbyxor. etc.

Peak Adventure Academy

Peak IT och Office
PEAK IT och Office sponsrar den utbildningsomgång jag för närvarande deltar i. PEAK Adventure Academy ger deltagarna en unik och professionell utbildning av den erfarna äventyraren Fredrik Sträng. Dessutom sponsrar de med transport till och från äventyret med bil från deras egen park av miljöbilar.

Avannaq
Avannaq bidrar med en hybrid mellan grönländsk och vingpaddel handgjord i kolfiber. Avannaq drivs av Jan Myklebust som på sin fritid producerar 1 handgjord paddel i veckan. All vinst går oavkortat till brännskadade barn i Etiopien. En liten välgörenhetsorganisation som erbjuder dessa barn vård de annars inte får. Länk: CHILDREN'S BURN CARE FOUNDATION.

xtracare

Xtra Care
Xtra Care sponsrar med ett norskt mobil abonnemang. Xtra Care är ett dotterbolag till Xtra personell AS som är ett av de ledande bemanningsföretagen i Nor­den. Xtra Care är specialiserade på bemanning av läkare, sjuksköterskor samt övrig  vårdpersonal i både Sverige och Norge och har bemannat den svenska sjukvården sedan 1999.

C2Safety

C2Safety
C2 Vertical Safety erbjuder kvalitetsprodukter från välkända varumärken och bidrar med en Petzl Nao. Kvalitet är viktigt. Kvalitet betyder att du kan lita på produkter som du köper via oss. Det betyder också att produkterna håller länge. För oss är kvalitet också ett ställningstagande för miljön. Vi är övertygade om att hållbara lösningar och produkter är bästa alternativet för vår miljö. Fallskydd, klätterutrustning och personligt ljus till krävande specialister är vår vardag. Säkerhet är avgörande för de som använder våra produkter. Att produkterna vi levererar verkligen fungerar som de ska betyder liv eller död för våra användare. För att bidra till ett säkert arbete på höjd och i trånga utrymmen erbjuder vi ett utbildningsprogram som går under namnet C2 Vertical Training som är vårt eget varumärke. Petzl, Beal, La Sportiva, Bollé Safety, Inova heter några av de varumärken som vi  distribuerar i Sverige.

Silva

Silva
Silva bidrar med sin högkvalitativa kompass anpassad till kajak. In 1933, a mere 14 years after modern orienteering became a competitive sport, an entrepreneurial trio of champion Swedish orienteers invented the liquid-filled compass, which was more precise and easier to use than other such instruments. Silva brand was born. At the same time we launched our first headlamp, setting the stage for innovation in diverse areas of outdoor sport. Though much in the company has changed, Silva compasses remain the first choice for orienteers around the world. As farm, field and forest pass underfoot, we pass through their hands.

Leech

Leech
Leech bidrar med två par polariserande solglasögon. Leech is the new upcoming expert on polarized lens technology for consumers who are looking for the absolute best features in sunglasses. We have developed our polarized lenses and have done extensive research to find lenses with the best quality for all conditions, from everyday to extreme.

Nautic

Nautic
Nautic bidrar med Pilot handbook över hela Norska atlantkusten samt även sjökort som täcker hela sträckan från den svensk/norska gränsen till norsk/ryska gränsen. Nautic är ett familjeföretag där tredje generationen, Lars-Olof Traung nu sitter vid spakarna, i företaget finns även fjärde generationen representerad i Johan Traung. Mycket har hänt sedan Nautics grundande, men kvar finns den ursprungliga tanken om att alltid erbjuda kunden produkter och service grundat i engagemang och kunskap om sjöfart idag och i framtiden.

Leifs knivar

Leifs Knivar
Det är med oerhörd vördnad som jag tar emot denna vackra handgjorda kniv som knivmakare Leif önskade att jag skulle ta med på äventyrsprojektet. Vill ni se fler av Leifs vackra alster ska ni besöka hans hemsida.

Medborgarskolan

Medborgarskolan
Medborgarskolan bidrar med likvida medel som oavkortat går till att realisera äventyret. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang.

Jervenduken

Jervenduken
Att få med den orange multifunktionelle Jervenduken som används till allt från tarp, poncho, sovsäcksöverdrag och signalmedel blir guld värt på Norska atlantkusten där det i genomsnitt regnar 22 dagar i månaden. Kolla in deras olika modeller i deras webbutik.

Gorilla

Hefab
Hefab bidrar med reparationsutrustning i absolut toppkvalite. Gorillas produkter såsom lim, superlim, epoxy och tejp håller en klass helt för sig själv. Vi på HEFAB strävar mot att förmedla högklassiga varor från proffs till proffs.
Vi som arbetar här har verkat inom järnvarubranschen i över 20 år.

Cominvision

Cominvision
Cominvision i Knivsta sponsrar med marknadsföring av äventyret.

Aqua Sphere

Ursuit - Aqua Sphere
Ursuit har varit vänliga att bidra med Aqua Spheres simglasögon som kommer komma väl till pass för musselletning i Nordatlantens kalla vågor. Ursuks nuvarande lokal i Lauste i Åbo stod färdig år 2008. De strategiska måtten har töjts ut till över 2500 kvadratmeter och över 50 anställda. Trots det är grundidén som föddes år 1964 fortfarande densamma och den finns tatuerad på allt vi gör, på kvalitén och på produktutvecklingen: Ursuk säljer säkerhet som har förenats med användarkomfort i toppklass.

Knivstatryckeriet

Knivstatryckeriet
Knivstatryckeriet bidrar med tryckning av 300 flygblad som beskriver äventyrsprojektet och som kommer distribueras under Vildmarksmässan. Knivsta Tryckeri AB som grundades 1971 är en totalleverantör av ett företags behov gällande visitkort, broschyrer, brevpapper, storbildsutskrifter, skyltar, ljusskyltar, gatupratare, banderoller, vepor, posters, roll-up, bil/fönsterdekor, dekaler, kopiering i färg och svartvitt, och mycket mer.

ScanBait

ScanBait / Nordkapfishing
ScanBait / Nordkapfishing bidrar med deras miljövänliga beten tillverkade i Sverige av giftfria material. Beteskroppen har en kraftig krok av 3mm rostfritt stål ingjuten i alla kroppar, superelastisk och extremt slitstark, dessutom gjord av giftfri TPE, inga ftalater, återanvändningsbart material vilket ger en näst intill avfallsfri produktion. Huvudet är gjort av högglansig och slitstark koppar/nickelyta: Gjuts i zink av svenskt gjuteri, blyfri.
Ögonen är i 3D tillverkade av epoxi.

Turbulens

turbulensfilm.se
Killarna Lars Larsson och Daniel Warberg som gjort den nya svenska kajakfilmen Turbulens bidrar genom att skicka ett gratisexemplar av filmen till mig.