"In principle, all emissions from a company are a material loss and thus also an economical loss"

Okänd teknisk direktör

Om mig

Jag är 41 år och bor med min familj och husdjur på landet i Knivsta. På fritiden sysslar jag med paddling, vandring, löpning, cykling, klättring, långfärdsskridskor och långfärdsskidor, segling, fiske, ridning, jakt, samt meditation och qigong, dessutom är jag aktiv ledare inom friluftsfrämjandet och har varit scoutledare. Jag gillar att dela med mig och samspråka med likasinnade människor som delar min glädje att tillsammans vistas, njuta och färdas i naturen.

Ambassadör för Friluftsfrämjandet
Det är med en enorm glädje och stolthet jag nu axlar rollen som officiell ambassadör för Friluftsfrämjandet. Jag är idag professionell äventyrare och samtidigt ideell kajak, skridsko och fjälledare hos just Friluftsfrämjandet. Denna organisation har betytt otroligt mycket för mig under hela mitt liv. Friluftsfrämjandet har grundat många av mina värderingar och min syn på naturen. Tidigast i livet via Skogsmulle, Skrinna och Fjällfina som sedan även mina barn fått ta del av. Det handlar om den första kontakten med friheten i friluftslivet samt respekt och vördnad inför naturen. Min tid i Friluftsfrämjandets I Ur&Skur-verksamhet har också gett mig insyn i barnens glädje i att leka och vara ute i naturen och hur barnens upptäckarlust främjas. Friluftsfrämjandet främjar ett aktivt friluftsliv för alla och står för lust, kunskap och tillgänglighet. Bland de aktiva finns en glädje i att lära varandra den kunskap var och en besitter. Allt jag idag kan och vet om friluftsliv och kajakpaddling har jag lärt mig inom Friluftsfrämjandet. En enorm kunskap som den äldre generationen ledare med iver delar med sig av och lär ut. Varje år frågar min lokalavdelning mig hur jag vill utvecklas som ledare och i vilka kurser jag vill delta i. Jag har även noterat hur jämlikt Friluftsfrämjandet är som organisation. Det är intresset för aktiviteterna och naturen som förenar och saker som t ex yrkesroll kommer långt ner på listan av samtalsämnen.

Friluftsfrämjandet med rötter ända tillbaka i sent 1800-tal har främjat Sveriges friluftsliv och fortsätter göra så med sitt enorma samhällsansvar. En organisation som man kan vara stolt att tillhöra och vara en del av. Att varje år få lära en ny kull förväntansfulla nybörjare i kajakpaddling är alltid lika kul och händelserikt! Att få lära andra och ge tillbaka lite av vad man själv fått lära sig är ett sant nöje och ett privilegium. Friluftsfrämjandet är mest är känt för det störa utbudet av friluftsaktiviteterer. Vad som inte är lika känt är att Friluftsfrämjandet även aktivt arbetar för bevarandet av vår friluftsmiljö och att de håller facklan högt i bevarandet av vår unika allemansrätt. Barnverksamheten och I Ur & Skur lägger också grunden för våra barns framtid och värderingar för en hållbar framtid. Det är som sagt en stor ära för mig att nu kliva in i denna ambassadörsroll!.

Ambassadör för Bergans of Norway
Jag är stolt ambassadör för Bergans of Norway. Bergans of Norway är en av Skandinaviens största leverantörer av utrustning för friluftsliv, skidåkning och jakt. Helt ledande i Norge som är ett land som kräver produkter av absolut topp kvalitet. Har i många år använt mig av Bergans produkter och är främst imponerad av den grymma funktionaliteten och livslängden.

Ambassadör för 24HourMeals
Efter min rodd till Ryssland kände både jag och 24HourMeals att det var dags för ett djupare samarbete. Jag axlar nu en ny ambassadörspost för 24Hour Meals som även sponsrade förra äventyret Row to Russia med deras utsökta mat. Tillsammans ska vi göra deras mat till den mest miljövänliga, prisvärda och kvalitativa frilufts mat som går att få tag i på marknaden. Jag kommer hjälpa och bistå i deras miljöarbete och det vi hitintills diskuterat och redan påbörjat är att flytta all produktion markant närmare och därmed minska transporterna. 24 Hour Meals har som mål att utveckla renare produkter med så få eller inga tillsatser, som möjligt. För att nå målet utvecklas produkterna tillsammans med tillverkare, leverantörer och kunder där hänsyn till miljön är en styrande faktor. I alla mina samarbeten står miljön högst på agendan och det är så roligt att vi där delar precis samma värderingar och målsättningar.

Turguide och färdledare
Jag är turguide och färdledare för researrangören Trackers kajakresor som varje år går till Grönland, Kroatien och Nordnorge. Se deras hemsida för resebeskrivning över repektive tur.

Föreläsningar:

Jag erbjuder föreläsning om mina äventyr som jag binder ihop med olika teman så som inspiration, målfokusering, projektledning samt miljö. Syftet är att öka människors kunskaper och engagemang i miljöfrågor samt utvecklas som individ. Tillsammans med beställare bestämmer vi inriktning på föreläsningen. Skolor och organisationer erhåller lägre pris.

Guidade kajakturer:

Bestäm tid, plats och antal deltagare så kommer jag med en släpvagn fullastat med havskajaker och full utrustning (max 12 deltagare) och tar med er ut på en härlig paddeltur i några timmar eller varför inte några dagar.

Sören Kjellkvist 
Mobil Sverige 0733 77 97 03
soren.kjellkvist@gmail.com

Meritförteckning

kgcomputing - Eget företag (www.kgcomputing.se)
2009 – nu (4 år)
Erbjuder webbaserade och lärarledda utbildningar både inom affärsmanna-och datakunskap.

qigongpasset - Eget företag (www.qigongpasset.se)
2010 – nu (3 år)
Erbjuder kurser i qigong och meditation för privatpersoner, företag och kursgårdar.

Sigtuna kommun - Supporttekniker 
2012
Hjälpte Sigtuna kommun med migreringen till Windows 7 samt Office 2010.

KIRAB - Projektledare
2005 – 2009 (4 år)
2005 startade jag och en kompanjon företaget KIRAB som vi drev tillsammans i fyra år. I min dåvarande befattning arbetade jag som projektledare, programmerare och utvecklare av de interaktiva utbildningarna.
 
Utbildningsgruppen AB - Webbprogrammerare
2003 – 2005 (2 år)
Producerade Sveriges största interaktiva Miljöutbildning "Miljökörkortet".

Utbildningsgruppen AB - Datalärare
2002 – 2003 (1 år)
Var lärare för en klass elever som gick en 1-årig utbildning till IT-pedagoger.

Utbildningsgruppen AB - Datalärare
1999 – 2002 (3 år)
Jag utbildade huvudsakligen företagspersonal i 1-4-dagarskurser i olika kända mjukvaruprogram.

Alm Air Flygskola - Flyglärare
1998 – 1999 (1 år)
Flyglärare hos Alm Air där jag var ensam ansvarig inom ämnena meteorologi, flygteknik och aerodynamik.

Kriminalvårdsanstalten Hall - Säkerhetsvakt 
1996 – 1998 (2 år)
Jobbade extra nätter som säkerhetsvakt samtidigt som jag gick Trafikflygarutbildningen.

 

Utbildningar:

Peak Adventure Academy - Äventyrsutbildning
2012 – 2013
Hösten 20012 drog Peak igång en ny utbildningsomgång i Peak Adventure Academy (numera Haglöfs) där deltagarna får en unik och professionell utbildning av den erfarna äventyraren Fredrik Sträng. Under åtta månader kommer de 15 deltagarna att få lära sig mer om planering, självmotivation, teknik, media- och sponsorträning samt hur de bäst dokumenterar sitt kommande äventyr...

Trafikflygarutbildningen - Bromma flygplats
1996 – 1998
3-årig trafikflygarutbildning avklarad på 2 år med förhöjd studietakt som innefattade:
Private Pilot Licence inklusive mörkerbehörighet
Commercial Pilot Licence
Instrument Rating
Air Traffic Pilot Licence
Class Rating Multi Engine (Flermotoriga flygplan)
VHF Radiocertifikat för flygtrafik:
Följande teoriämnen ingår; Air Law (bestämmelser), Aircraft 
General Knowledge (flygplan- och motorlära), Flight 
Performance and Planning (prestanda och färdplanering), 
Human Performance and Limitations (flygmedicin och 
psykologi), Meteorology (meteorologi), Navigation 
(navigation), Operational Procedures (flygoperativa 
procedurer), Principals of Flight (aerodynamik) samt 
Communications (radiolära och kommunikation)

Cargo Lion - Lärling
1994 – 1996
Lärlingstjänst Flygplanstekniker 2-årig - Tillsammans med två amerikanska tekniker underhöll jag två stycken DC-8-62 (fraktplan) i flygvärdigt skick, samt mötte upp flygplanen på flygplatser runt om i hela Europa.

Militärtjänst - Ammunitionsröjare
1993 – 1994
10-månaders militärtjänst vid Min-och bomb desarmerar truppen vid Södertälje och Eksjö förläggning.

Telgegymnasiet  - Samhällsvetenskap
1990 – 1993
Samhällsvetenskaplig linje 3-årig

Övriga behörigheter:
Kustskepparexamen, Sjöfartsbefäl Klass 8, VHF Radiocertifikat för båttrafik, Jägarexamen, Dykcertifikat

Föreningar:
Ledare inom Friluftsfrämjandet i kajak, fjäll och långfärdsskridsko sektionen.

Tidigare äventyr:
2015 - Överlevde i Jämtlands vildmark under 50 dygn enbart på mat jag kunde finna i naturen.
2015 - Tillsammans med Oskar Kihlborg paddlade vi varsin Stand Up Paddle board från Visby till Stockholm.
2014 - Rodde en liten öppen enmans roddbåt från Stockholm till Ryssland.
2013 - Paddlade hela Norges Atlantkust och startade utan mat eller pengar.
2010 - Paddlade över Ålands hav från sthlm skärgård, rundade Åland och tillbaks igen.