"Meningen med livet varierar under olika livsfaser och man finner den genom att hitta sin egen sanna identitet.
Row to Russia for Equality blir idag min mening med livet."

Sören Kjellkvist

Mitt namn är Sören Kjellkvist och jag är examinerad från äventyrsutbildningen Peak Adventure Academy. Äventyret Row to Russia for Equality och första roddtaget startar den 7:e juni från Skandinaviens största outdoor festival vid Sjöhistoriska muséet (www.stockholmoutdoor.se). Rodden ska ta mig över Östersjön till Ryska gränsen inne i Finska viken. Jag kommer inte ta med mig några pengar för att på så sätt visa att det går att "eko turista" klimatsmart utan att i onödan tära på jordens resurser. Det bästa i livet är faktiskt gratis. Att färdas i all den vackra naturen och njuta av det enkla livet! Från start till mål gäller det att lita på sin initiala utrustning. Lösa olika hinder utan att ta fram plånboken kommer sannolikt öppna upp för nya sätt att se på och hantera eventuella hinder och finna nya lösningar.

Skillnaderna mellan könen är fortfarande idag i Sverige otroligt stora och jag hoppas att mitt nästa projekt kommer belysa dessa och skapa ökad medvetandegrad berörande dessa frågor. Alla människor borde vara feminister och att inte stå för jämställdhet mellan könen är för mig obegripligt och verklighetsfrämmande. Nästa steg i jämställdhetens utveckling är att driva igenom Samtyckeslagstiftningen som flera andra länder redan har gjort. Att nej faktiskt betyder nej är självklart för de flesta men inte inom svensk lagstiftning.

Roddbåten är en Vagabond 4.7 Den är idag enda alternativet på den svenska marknaden för en sådan här rodd: en båt konstruerad för rodd i oskyddade vatten med höga vågor och kraftiga vindar. En roddbåt som är osänkbar, självlänsande och med rullsits där man nyttjar benkraften.

Fem tydliga mål med äventyret:


  • Miljövänligt äventyr med strävan efter ett minimalt miljöavtryck – Använda sig av naturens och sina egna krafter för att förflytta sig framåt i naturen.

  • Öka människors medvetenhet kring jämställdhet - Trots att vi i Sverige har kommit oerhört långt inom jämställdhet återstår mycket innan vi når ett jämställt förhållande mellan könen.

  • Utan pengar – Att visa att man faktiskt klarar sig utan pengar om man är tillräckligt förberedd med grundläggande initial utrustning och att man gratis kan uppleva och röra sig i naturen. (GO SMALL, GO CHEAP!)

  • Bättra på mitt gäddrekord - De största gädda jag lyckats dra upp var på sju kilo och jag vill nu givetvis försöka bättra på det rekordet. Catch & Release förstås!
  • Att förverkliga mig själv och en utvecklas som person både fysiskt och mentalt. Prestera på toppen av min förmåga. Testa mina kunskaper och uppleva samt färdas med egen kraft i naturen är ett självklart mål med allt jag företar mig.