3 tips för friluftsälskaren

Älskar du att vara ute i naturen? Den svenska naturen har så mycket att erbjuda, allt från fjäll till djupa skogar. Över hela landet finns det fin natur att upptäcka. Här kommer tre tips för friluftsälskaren.

1# Huset på landet

För många av oss är friluftslivet en livsstil. Vi behöver komma ut i naturen och få uppleva äventyr för att må bra. Ett bra sätt att alltid ha tillgång till natur är genom att bo på landet eller att ha egen sommarstuga. Då har du skogen, en stilla å, sjön eller havet inpå husknuten. Om du bor på landet eller har en sommarstuga vill du självklart också ha så låga elkostnader som möjligt. Ett tips är då att gå in på Bytelbolag.se och hitta ett mer förmånligt elavtal. Naturligtvis gäller det också dig som bor i villa i stan eller i lägenhet.

2# Utmaning: alla Sveriges nationalparker

Gör som kronprinsessan och gör en vandring i Sveriges alla landskap. Det är ett utmaning som tar dig flera år, kanske ett par decennium, att genomföra. Sverige har sammanlagt 25 landskap och i alla landskap finns det en nationalpark. Du kommer då att få uppleva allt från porlande bäckar, ängsmark, djupa skogar, blåa sjöar och den storslagna fjällvärlden. Det är också en utmaning att dela med familj och vänner. Alla behöver inte följa med på alla vandringar, men du kan alltid få med dig någon på en vandring.

3# Cykelsemester

Denna sommar kan det vara perfekt att göra en cykelsemester med tält, i och med att coronapandemin kan påverka beläggningen på hotell och vandrarhem. På cykeln kommer du att uppelva mer av naturen än när du åker bil. En cykelsemester passar både ensamcyklisten, paret och familjen. En cykeltur med barn behöver förberedas mer, men det ger minnen för livet. Ju mer barn får vara ute i naturen, desto större chans är det att de som vuxna fortsätter med ett aktivt friluftsliv.

pursuitx-child