Förbered för friluftslivet hemma

Om du har ett stort friluftsintresse vet du säkert att det inte bara är att ge sig ut på äventyr. Oavsett vad du ska göra; bestiga berg, fjällvandra eller något annat; så krävs det förberedelser. Du måste bygga upp kondition och styrka innan, gärna under så lika förhållanden som du sedan ska verka i. Du måste köpa rätt utrustning och måste också lära dig hantera den innan det är dags att använda den skarpt. I den här artikeln kommer vi gå igenom ett antal tips på hur du kan utnyttja dina befintliga hemmaytor för att bäst göra dig redo inför dina kommande äventyr.

Jobba i skog och mark

Du som har tillgång till en egen kuperad skogstomt är lyckligt lottad. Här har du perfekta förhållanden för att träna upp dig innan det är dags att ge dig iväg. Om förhållandena inte redan är perfekta kan du lösa det med anläggningsmaskiner av olika typer. Med anläggningsmaskiner kan du själv se till att marken ser ut som du vill att den ska göra. Du kan gräva upp kullar, frakta bort stenar och fälla träd. Sen har du ett perfekt ställe att börja med din terrängträning och använda din utrustning i olika miljöer.

Testa utrustningen i trädgården

Om du bara har en liten trädgård behöver du inte misströsta. Det räcker gott för att lära dig det grundläggande handhavandet av tält och annan utrustning. Som en natt ute i trädgården och använd ditt fältkök för att laga en god utefrukost åt familjen. Du kan också bygga upp enkla hinderbanor i trädgården, eller inreda ett litet utomhusgym där du kan bygga upp din styrka i god tid innan du kommer behöva den.

Lös förvaringen

Den som har hållit på med friluftsliv ett tag inser snabbt att det här är väldigt mycket av en materialsport. Det gäller därför att se till att skapa utrymme för att förvara alla saker när du inte använder dem. Tänk på att många av de saker du har inte bara är dyra, de kan också skadas om de inte förvaras rätt. Se till att det är lagom varmt och torrt samt att inga djur kan komma åt dina saker. Glöm inte bort att vårda utrustningen innan du packar undan den!

pursuitx-child