Golf

Golf är en mycket populär sport som utövas av många svenskar. Det är en precisionssport där spelare använder särskilda klubbor och bollar. Sporten går ut på att få ned bollen i ett hål med så få slag som möjligt. Golf spelas utomhus på särskilda golfbanor som antingen har 9 eller 18 hål. Golf är den tredje största sporten i Sverige sett till antalet utövare. Sett till antalet aktiva föreningsmedlemmar är golf den andra största sporten i Sverige, näst efter fotboll.

Hälsofördelar

Många väljer att spela golf på äldre dar eftersom det är en skonsam och social sport. Dessutom visar studier att personer som spelar golf lever längre tack vare sportens positiva hälsoeffekter. Dels förbränner spelaren kalorier när hen går runt banan, dels stärker golf både muskler och hjärtat på en skonsamt sätt. Även balansen förbättras och de sociala aspekterna samt det faktum att sporten utövas utomhus har positiva effekter på den mentala hälsan.

Kända svenska golfspelare

Annika Sörenstam är den mest framgångsrika svenska golfspelaren någonsin. Hon anses även vara en av de främsta kvinnliga golfspelarna genom tiderna och har åtta major-segrar. Henrik Stenson och Jesper Parnevik är två andra framgångsrika spelare.

pursuitx-child