Populära lopp för löpare

Det finns mängder av roliga lopp för löpare. Det finns ett passande lopp, oavsett om du vill ha en stor folkfest eller springa i skogen i flera timmar. Det finns långa, korta, utmanade och lätta lopp. Nedan hittar du olika populära och roliga lopp i Sverige som passar alla nivåer.

Stockholm Marathon

Stockholm marathon är ett riktigt kraftprov som går av stapeln i början av juni varje år. Detta är en av de största löpartävlingarna i Sverige och löpare från nästan 100 länder deltar i loppet. Deltagarna springer den klassiska maratondistansen på 42 195 meter på en vacker bana som går igenom huvudstadens finaste delar.

Lidingöloppet

Lidingöloppet är en av fyra stora långlopp som ingår i En svensk klassiker. En svensk klassiker utgörs av skidåkning, simning, löpning och cykling. Lidingöloppet utgör löpningen i detta prestigefulla diplom. Loppet arrangeras i september varje år på Lidingö strax utanför Stockholm. Det är ökänt för sina tuffa backar och många anser att detta lopp är minst lika tufft som ett maraton. Originalsträckan är 30 kilometer, men löpare kan även springa halva distansen eller 10 kilometer. Dessa distanser ingår i Halvklassikern respektive Tjejklassikern. Även barn från 3 år och uppåt kan delta i Lilla Lidingöloppet.

Midnattsloppet

Midnattsloppet är ett riktigt kul lopp som passar dig som är ute efter en härlig upplevelse, snarare än en tävling. Loppet arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Välj mellan att springa 5 eller 10 kilometer. Detta lopp är perfekt att springa tillsammans med ett gäng kompisar eller kollegor. Precis som namnet antyder går loppet sent på kvällen. Den första starten är vanligtvis efter klockan 21, vilket gör att många löpare kommer att vara i målområdet när klockan närmar sig midnatt.

Tjejmilen

Tjejmilen är Sveriges största idrottsevenemang som enbart är för kvinnor. Det är ett härligt lopp som äger rum på Djurgården och Gärdet. Varje år deltar cirka 20 000 kvinnor och stämningen brukar vara väldigt trevlig. Om du är kvinna och aldrig har sprungit ett lopp förut är detta ett mycket bra alternativ.

Ultravasan

Ultravasan passar dig som gillar riktigt långa distanser och vill ha en utmaning utöver det vanliga. Det är ett ultramaraton på 90 kilometer vars bana är den klassiska Vasaloppssträckan från Sälen till Mora. Det går även att springa halva loppet, det vill säga 45 kilometer.

pursuitx-child