Ridning som fritidsintresse

Att rida som hobby är fantastiskt på många olika sätt. Du kan välja att rida på en ridskolas hästar eller att ha en egen häst. Om du har en egen häst är det en mängd saker som du behöver ha för att kunna ta hand om hästen på bästa sätt men även till hästen för att kunna rida. Det finns träns hos Hestbolaget som du kan köpa till din häst. När du köper ett träns hos Hestbolaget har du ett stort sortiment av träns att välja mellan. Om du har en islandshäst finns det träns hos Hestbolaget även för denna typ av häst. Ett träns behöver du för att kunna rida på en häst på ett bra och kontrollerat sätt.

Ridning är avstressande

Att rida är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen. Om du även gillar friluftsliv är ridning helt perfekt, ridning är en naturlig del av friluftsliv. När du rider är du ofta utomhus och på så sätt kommer du ut i naturen. Naturen har positiva effekter på människor. Du får frisk luft och när du rider kan du fokusera på att bara vara i stunden. När du är med hästar är det lättare att fokusera på nuet och släppa världen som finns runt omkring. Hästar kräver din fulla uppmärksamhet och det gör det lättare att släppa jobbet och andra problem. Hjärnan får helt enkelt vila på ett väldigt bra sätt genom ridning.

Ridsport är populärt

Ridsporten har alltid varit mer eller mindre populär. Det är en sport som ger dig en bättre fysik eftersom du både får träna muskler och kondition samtidigt när du rider. Dessutom är alla kringsysslor av hästen bra vardagsmotion. Ridning är en individsport men det handlar mycket om att få ett bra samspel mellan hästen och dig som ryttare. Att kunna kontrollera en häst och kommunicera med den är något som kan ge en rejäl boost för självförtroendet. Stallet är även en naturlig mötesplats och du kan finna vänner för livet där. Ridning kan även ge en ökad stimulans av kreativitet men även bygga din karaktär på ett positivt sätt.

pursuitx-child