Rögles avancemang och bröderna Abbotts intåg

Den lilla orten Rögle som ligger utanför Ängelholm har haft sin bandyklubb sedan 1932. Sedan 1951 har laget dock spelat den sport de även sysslar med idag, nämligen hockey. Klubben har en stolt och stark kultur i hela nordvästra Skåne, men själva laget har aldrig setts som någon storklubb.

Det är å andra sidan fullt förståeligt då klubben aldrig vunnit en slutspelsmatch sedan hockeysektionen grundades. Laget har även till största delen varit utanför SHL eller Elitserien som den tidigare hette. Dock har man varit uppe och vänt i Elitserien ett par gånger och det har minst sagt varit dramatiska matcher som lett till avancemangen, eller vad sägs om dessa:

Säsongen 91/92

Detta år spelade Rögle en avgörande serie i bäst av fem matcher mot Leksand. Matchserien fick avgöras i Sudden Death i den femte och sista matchen. Kort och gott, det lag som skulle göra nästa mål skulle gå upp i Elitserien. Rögle lyckades då backen Håkan Persson stänkte in ett skott från blålinjen och jublet visste inga gränser. Mer spännande kunde det inte bli och det var säkert många på läktaren som slet sitt hår mellan hopp och förtvivlan. Har man tunt hår eller drabbas av håravfall kan man få hjälp med det hos Nordic Hair som har behandlingar som visat sig vara väldigt framgångsrika.

Säsongen 07/08

Inför sista omgången av kvalserien stod 4 lag på 16 poäng, Brynäs, Malmö, Mora och Rögle. Brynäs vann komfortabelt och säkrade första platsen. Därmed spelade tre lag om den åtråvärda andraplatsen som skulle leda till avancemang. Malmö ledde med 3-0 mot Mora och såg ut att gå mot ett säkert avancemang, men tappade till 4-4 och förlust på övertid. Samtidigt som det plingade till att Leksand gjort 4-4 mot Malmö så gjorde Rögle 2-1 på Mora med endast 26 sekunder kvar. Det hann även bli 3-1 och 3-2 innan matchen tog slut och återigen stormades isen av överlyckliga supportrar. Att det samtidigt var Malmö man tog platsen från skapade ytterligare glädje då det är värsta rivalen.

Abbotts

Sedan bröderna Abbott kom in i klubben som sportchef och tränare har fansen dock börjat tro på stordåd. Kravribban har höjts och laget har visat att de hör hemma på den övre halvan av tabellen. Tidigare har nog inte ens klubben trott på sig själva riktigt och då är det svårt att uppnå framgång.

För närvarande parkerar laget på en femteplats i tabellen och det ska bli spännande att se var det slutar. Då laget kommer förlora några av sina mest framträdande spelare till nästa säsong så känns det som att det är i år det ska ske om man inte lyckas ersätta dem på ett bra sätt. Det minsta man kan begära är i alla fall att Rögle ska vinna sin första slutspelsmatch någonsin under denna säsong.

pursuitx-child